eToro är en online-mäklare som har vunnit stor popularitet bland investerare runt om i världen under de senaste åren, på grund av den enkla användningen av plattformen och det faktum att den erbjuder 0 % provision vid köp av aktier, samt erbjuder möjligheten att investera i riktiga kryptovalutor.

Men i takt med att eToro blivit allt populärare undrar många om eToro är en bra mäklare, om jag kan anförtro mina pengar till denna mäklare och sova lugnt i vetskapen om att mina investeringar är säkra.

I den här artikeln kommer vi att besvara dessa frågor och även förklara hur du kan använda några föga kända funktioner hos denna mäklare för att öka dina potentiella vinster.

Säkerhet hos eToro – är det en reglerad mäklare som man kan lita på?
eToro är verksamt i över 140 länder och har för närvarande uppskattningsvis 20 miljoner användare (17 miljoner enligt Wikipedias senaste uppdatering1). Dessa siffror gör eToro till en av de största mäklarna i världen, efter Fidelity (32 miljoner användare2) och Vanguard (cirka 30 miljoner användare3), båda amerikanska mäklare.

Köp aktier utan att betala provision
Bara dessa siffror säger en hel del om eToro: det är uppenbart att det bara är möjligt att nå 20 miljoner användare genom att erbjuda en fantastisk service till sina kunder.

eToros vd Yoni Assia

Yoni Assia, VD och medgrundare av eToro, har valts ut av den prestigefyllda tidningen FORTUNE som en av de 40 mest relevanta entreprenörerna under 40 år. | Källa: Fortune.com
På regleringsnivå är eToro baserat i London och regleras internationellt av CySEC, FCA (den brittiska tillsynsmyndigheten) och ASIC (den australiska finansmyndigheten).

I Spanien är eToro registrerat och auktoriserat av Comisión Nacional del Mercado de Valores som ett företag med registreringsnummer 2534 (se dess fil på CNMV:s webbplats).

Som vi kan se har eToro alla nödvändiga bestämmelser både i Spanien och på europeisk och internationell nivå så att vi som investerare kan arbeta med absolut sinnesro och säkerhet. Dessutom har eToro 20 miljoner användare, en siffra som inte skulle ha uppnåtts om det inte vore en mäklare som är engagerad i att erbjuda sina användare bästa möjliga service.

eToros användbarhet och funktioner: Är det lätt att använda och lämpligt för nybörjare?
En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av eToro är just hur lätt plattformen är att använda. Det har ett rent, överskådligt och intuitivt gränssnitt. Det är uppenbart att eToros experter på grafisk design och användbarhet har lagt ner mycket arbete på att göra plattformen lämplig för alla typer av användare, inklusive nybörjare som handlar eller investerar.

eToro Användbarhet

eToro utmärker sig för sin användarvänlighet och för att vara en intuitiv och renodlad plattform.
Det är vanligt att många „traditionella“ mäklare har föråldrade och komplexa gränssnitt som gör det mycket svårt att handla och gör de enklaste uppgifterna komplicerade. Med eToro är det tvärtom: även en nybörjare kommer att kunna handla utan att behöva studera den tillgängliga dokumentationen, som för övrigt är riklig och mycket detaljerad.

Å andra sidan kommer den erfarna handlaren att njuta av den lätthet och extrema enkelhet som handeln med eToro innebär och förmodligen undra varför andra mäklare gör saker och ting onödigt komplicerade.

Kategorien: Software